Blomkålkrem
I motsetning til de fleste har Jone Stangeland (13) fra Rogaland ikke et musikkinstrument å spille på. Det var god mat fikk han til Landsmønstringa.
Det er kke bare dans, musikk, teater, kunst og poesi kan sende ungdommer til landsmønstringen. De siste årene har kokkelering eller matkultur blitt større og større.
I år har 8 ungdommer kommet seg til landsmønstringen i matkultur, og lørdag formiddag stod disse i tredje etasje på Olavshallen, sammen med tre profesjonelle kokker.
Med økologisk mat i fokus skulle landsmønstringens matdel bli avviklet. Og med litt bistand var det ikke rart det luktet godt.
- Det er skikkelig restaurantmat som lages, forteller kokkelærling Stian Tømmervik, som til vanlig jobber ved Britannia Hotell i Trondheim.
- Jeg syns det er morsomt å være her, sier han.
På menyen står en treretters middag med vegetarforrett, hovedrett og selvfølgelig dessert. Jone stod for blomkålkrem til en av forrettene.
- Det er artig å lage mat. Dette blir på en måte min tredje kokkekamp, forteller Jone.
- Mattias Schroeder.
Del på Facebook |
Legg til kommentar